Hoe kies ik de juiste zonnepaneel?

Wanneer je zonnepanelen aanschaft, is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Er zijn een aantal valkuilen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we de 5 meest voorkomende fouten bij het kiezen van zonnepanelen:

1. Kies niet alleen op prijs
Het is verleidelijk om alleen naar de prijs van de panelen te kijken, maar er zijn veel meer factoren die van invloed zijn op de totale kosten en opbrengst van je investering. Bovendien verschilt de prijs per leverancier sterk, dus vergeet niet om ook hiernaar te kijken.

2. Let goed op de specificaties
De technische specificaties van zonnepanelen zijn belangrijk om in de gaten te houden. Zo bepaalt het ‘piekvermogen’ (wattpiek) hoeveel energie het paneel kan produceren bij optimale lichtinval. Ook is het rendement een belangrijke factor.

3. Let op de afmetingen
Bedenk goed welke afmetingen je nodig hebt bij het kiezen van de panelen. Zonnepanelen zijn vaak groot en het is belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je voldoende ruimte op het dak of in de tuin moet hebben om ze te plaatsen.

4. Kies een betrouwbaar merk
Ga voor een betrouwbaar merk als je zonnepanelen koopt. Dit voorkomt problemen later en garandeert dat je optimaal profiteert van de investering. Zoek ook naar beoordelingen van eerdere klanten voordat je tot aankoop overgaat.

5. Laat deskundigen adviseren
Wanneer je twijfelt kun je altijd deskundige advies inwinnen over welke zonnepanelen het beste bij jouw situatie passen. Zo kun je ervoor zorgen dat je een goede keuze maakt en dat je lang profiteert van je investering.

Zonnepanelen vergelijken

Wanneer je zonnepanelen wilt gaan vergelijken, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Er zijn namelijk een aantal valkuilen waar je gemakkelijk in kunt trappen. In dit artikel bespreken we de drie grootste valkuilen en veelgemaakte fouten bij het vergelijken van zonnepanelen.

De eerste valkuil is de prijs. Veel mensen kijken alleen naar de aanschafprijs van de panelen, maar vergeet daarbij de bijkomende kosten. Denk hierbij aan de installatie, het onderhoud en de verzekering. Als je alle kosten meerekent, kan het verschil in totaalprijs oplopen tot wel 40%.

De tweede valkuil is om niet te kijken naar de energie-opbrengst van de panelen. Deze is namelijk sterk afhankelijk van het soort paneel, maar ook van het weer en de ligging van je huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *